^Powrót na górę
foto1

Jabłkowych pyszności ciąg dalszy

Witajcie Kochani!

Jabłkowych pyszności ciąg dalszy.

Niedawno piekliśmy wspólnie "szarlotkę pychotkę", dzisiaj zapraszamy Was do sprawdzenia swoich sił w pieczeniu racuszków z jabłkami. Mamy nadzieję, że będą one dla Was osłodą jesiennej szarugi. Życzymy udanych wypieków! Smacznego!

 

Do zrobienia racuszków będziecie potrzebowali następujących składników:

1/2 szklanki mleka

1/2szklanki mąki + 1 łyżka

1/2 szklanki mąki krupczatki

3 łyżki cukru

1 cukier waniliowy

140 g serka Danio waniliowego

1 jajko

1/2 opakowania budyniu waniliowego

1 łyżeczka proszku do pieczenia

4 jabłka – obieramy i kroimy w paski

Wykonanie:

Składniki mieszamy ze sobą i dodajemy jabłka. Smażymy na małym ogniu. Racuszki już gotowe, posypujemy cukrem pudrem.